Windsurfer Sara Wennekes keert terug in Team Allianz

Windsurfer Sara Wennekes keert terug in Team Allianz

Sara Wennekes, sinds 2016 verbonden aan Club TalentEmpowerment, is weer onderdeel van Team Allianz, de nationale selectie van het Watersportverbond. Wennekes, die vanaf 2019 haar eigen weg vervolgde richting de Olympische Spelen van Parijs 2024 ziet haar doorzettingsvermogen en succes in het windfoilen beloond. De technische staf van Team Allianz is verheugd dat Wennekes besloten heeft zich aan te sluiten bij de nationale selectie.

Sara Wennekes is een opmerkelijke atleet. In 2019 lukte het haar niet om - na een succesvolle periode in de jeugd - bij de senioren door te breken op het RS:X board, destijds het olympische board tot en met Tokio 2020. Het gebrek aan mondiale topresultaten leidde voor Wennekes tot een vertrek uit het nationale talentteam.

Echter, in datzelfde jaar kondigde het IOC de nieuwe windfoildiscipline aan voor 2024. Met een windsurfboard dat door foils (draagvleugelconstructie) uit het water komt. Wennekes zag direct een kans en was vastberaden. "Dan ga ik het zelf doen," zei ze en startte haar eigen campagne naar Parijs 2024 of Los Angeles 2028.

Wennekes reisde voor eigen rekening en risico met minimale middelen door Europa om zich verder te ontwikkelen in deze nieuwe foilende windsurfsport. Haar inzet en vastberadenheid leidden al snel tot opmerkelijke prestaties zoals overwinningen in de PWA Tour en twee top-10 klasseringen op EK's in de Olympische IQFoil-discipline.

Opmerkelijk is dat ze in deze periode ook haar bachelor als rechtenstudent behaalde aan de Universiteit van Leiden. En dit jaar zet de, in Almere geboren atleet, ook haar voorlopig beste sportieve resultaat neer, met een derde plaats op het Olympische Test Event in Marseille.

Hoofdcoach Arnoud Hummel is verheugd Wennekes in Team Allianz welkom te mogen heten. “Sara haar inzet en doorzettingsvermogen zijn een inspiratie. We hebben afgelopen zomer succesvol samengewerkt in Marseille en afgesproken om na het WK de koppen bij elkaar te steken. Het Watersportverbond is blij dat we eruit gekomen zijn met Sara en haar coach en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking in het windfoilen op weg naar Parijs 2024 en Los Angeles 2028.”

Hummel besluit met een compliment aan het hele team rondom Wennekes: “Ook willen we de waardering uitspreken voor de sponsors van Sara die haar opmars mede mogelijk gemaakt hebben en verwelkomen deze partners, daar waar mogelijk, graag in Team Allianz”.

Over de overstap zegt Wennekes zelf: "Ik heb laten zien dat ik ook op mijn manier succesvol kan zijn. Dat geeft veel zelfvertrouwen. Nu als onderdeel van Team Allianz kan ik me nog beter en makkelijker alleen op het windfoilen concentreren. Uiteraard ben ik nog steeds heel dankbaar en loyaal aan al die mensen en bedrijven die me hebben gesteund om dit te bereiken.”

Send Us An Email - LocalListing X Webflow Template

Is je interesse gewekt? Heb je vragen?

Neem contact met ons op