TExperience: Sven Roosen

TExperience: Sven Roosen

‍Oké Sven, op internet lezen we dat je momenteel 34ste op de Wereldranglijst staat op de Decathlon (Meerkamp). Maar wat is iets dat we nog niet over jou weten?

Poehh iets wat jullie niet weten… Ik hou heel erg van koken! Vooral als ik zelf de boodschappen niet hoef te betalen. Koken is eigenlijk best goed te vergelijken met sport. Waarbij je heel veel trainingsuren moet maken voordat je de top kan bereiken of in dit geval lekker kan koken. Ik denk dat ik op dit moment misschien wel pas 4000 punten zou hebben gescoord als we mijn kookkunsten in een tienkampscore zouden moeten omrekenen. Dat geeft dan aan hoe moeilijk het is om hoog te scoren op de tienkamp, niet hoe goed mijn kookkunsten zijn haha.

Toch nog even terug naar de Decathlon. Een onderdeel met maar liefst 10 onderdelen natuurlijk. Maar hoe werkt die puntentelling nou? Jouw topscore staat op 8056 in Tallinn. Hoe kom je aan een dergelijk aantal?
Voor elk onderdeel krijg je een X aantal punten. Deze liggen bij mij ergens tussen de 650 en 950 punten per onderdeel. Tel je van alle 10 de onderdelen de punten bij elkaar op dan kom je op je totaalscore. Mijn persoonlijk record is 8056 punten, daarmee scoor ik gemiddeld dus 806 punten per onderdeel.

Oké oké! Je bent vorig jaar natuurlijk Nederlands kampioen geworden en een jaar eerder werd je tweede op het EK U23. Wat was voor jou de mooiste medaille?
De mooiste medaille is voor mij eigenlijk niet mijn medaille. Tijdens de EK onder 18 in 2018 stond ik na 9 onderdelen 5e met een grote kans op een 3e plek. Hiervoor moest ik een Rus (toen nummer 3) en mijn beste vriend Sven Jansons (nummer 4 op dat moment) inhalen op de afsluitende 1500 meter. Op papier zou het tussen mij en Sven heel spannend worden. Uiteindelijk werd ik 4e en hij 3e met een verschil van zo’n 20 punten. Ons eerste tienkamp toernooi namen wij de bronzen medaille mee naar huis!

Bij TE word jij natuurlijk ondersteund door Fonto. Wat betekent het voor jou dat je door TE ondersteund wordt in jouw reis naar de top?
Het is prettig om op allerlei manieren ondersteund te worden. TE en Fonto zorgen ervoor dat ik mezelf niet druk hoef te maken over financiële en persoonlijke zaken die komen kijken bij het zijn van topsporter. Er is gelukkig naast de ondersteuning als topsporter ook kijk naar jou als persoon en dat geeft een fijn gevoel om hierin een duurzame relatie op te bouwen.

Leuk om te horen. En als we het dan over de top hebben… Wat is dat voor jou?
De top is voor mij geen concreet punt. Ik hoop mezelf de komende jaren op verschillende vlakken te kunnen verbeteren. Zowel sport als persoonlijk gerelateerd. De top is voor mij dat ik over een jaar of 10 kan terugkijken op een mooie carrière met vele hoogtepunten waarin ik alles uit de kast heb gehaald om een zo goed mogelijke versie van Sven te zijn (geweest)!

Naast topsport doe jij de studie Sport Marketing aan de Saxion Hogeschool. Hoe combineer jij dat met je sport?
Ik ben zo’n 30 uur per week bezig en onderweg voor mijn meerkamp trainingen en gerelateerde zaken. Dus daardoor is er niet veel tijd over voor mijn studie. Gelukkig kan ik de meeste dingen vanuit huis en in eigen tijd doen, zoals vakken volgen en projecten maken. Dit is af en toe wel pittig na een zware trainingsdag maar gelukkig heb ik de ruimte om eventueel wat langer over mijn studie te kunnen doen.

En als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet, dat kan natuurlijk ook…
TE is een relatief ‘’vrijblijvende’’ partner om het zo maar te zeggen. Dit maakte het voor mij heel laagdrempelig om samen te werken! Je bouwt een langdurige relatie op wat voor de langere termijn ook zekerheid biedt op verschillende fronten. Daarnaast vind ik het een mooi concept waarbij sporter (ik) en TE zelf en daarmee nog meer sporters ondersteund en geholpen kunnen worden. Iets wat voor de jonge, talentvolle sporter essentieel is om de top te kunnen halen.

Send Us An Email - LocalListing X Webflow Template

Is je interesse gewekt? Heb je vragen?

Neem contact met ons op