TExperience: Jis van Hees

TExperience: Jis van Hees

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.

Dat zetten wij bovenaan onze website. En ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi als je dat zo leest. Dat wil iedereen wel. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans… Op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.

Oké Jis, op internet lezen we dat jij je vizier op de Spelen in 2024 in Parijs hebt staan, maar wat is nou iets dat wij nog niet van jou weten?
Ik heb naast dat ik al vanaf mijn 6e kitesurf, ook nog 5 jaar gerugbyd bij de Oysters in Oisterwijk. Dat vond ik ook echt super leuk om te doen!

Dan nog even terug naar die Spelen. Kitefoilen gaat daar zijn Olympische debuut als sport maken. Kan je ons toelichten waarom het volgens jou zo’n toffe sport is en waarom het een plek op de Spelen verdient?
Kitefoilen is een variatie op kitesurfen, waar we met snelheden tot wel 80 km/h los komen van het water! We staan op foils, die er voor zorgen dat we met ons board boven het water kunnen zweven en veel sneller gaan dan normaal. Het format lijkt op het zeilen, alleen zijn we ook meteen de snelste Olympische zeilsport! De formule 1 op het water!

Klinkt goed! Het komende jaar wordt voor jou natuurlijk cruciaal in jouw Road2Paris. Kan je ons vertellen hoe jou route naar de OS eruit gaat zien?
Komend jaar is super belangrijk. We hebben in 2023 het WK op thuiswater, Scheveningen. Dit is dan ook meteen het eerste kwalificatie evenement voor de Spelen. Zit je bij de top 8 landen? Dan kwalificeer je Nederland voor een plek, en kan je later in het jaar nog jezelf kwalificeren. Super belangrijk dus!

Naast dat jij actief bent als topsporter zit jij op maatschappelijk vlak ook niet stil. Je studeert Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hoe combineer jij jouw topsport leven met het volgen van die studie?
Het combineren van topsport en studeren is zeker niet altijd eenvoudig. Hoe ik het voor elkaar krijg om toch vakken te blijven volgen is echt een strakke goede planning maken. Ik vind mijn sport momenteel echt super belangrijk en dat houdt in dat ik hierdoor soms mijn studie in periodes op een lager pitje moet zetten. Gelukkig is de VU en mijn opleiding daar heel behulpzaam in.

Vanuit TE ben jij aan jouw trotse Supporter Quaestus & Luke verbonden. Kan je ons meer vertellen over wat voor impact dat heeft op jouw campagne?
Dankzij de ondersteuning van Quaestus en Luke ben ik via TE gekoppeld aan een hele fijne coach, Lonneke Sloetjes. Met haar kan ik goed sparren over alle onderwerpen rondom topsport. Ook ondersteunen ze mij financieel, zodat ik op het beste materiaal kan racen!

Daarnaast word jij vanuit TE gecoacht door Lonneke Slöetjes, die natuurlijk als geen ander weet hoe het is om te moeten presteren op het hoogste niveau. Op wat voor manier helpt zij jou richting Parijs?
Lonneke ondersteunt mij op veel vlakken, maar het is vooral echt heel fijn om te kunnen sparren met haar over het leven en de keuzes als topsporter. Ik ben niet opgegroeid in een topsport omgeving en zit er nu pas 2,5 jaar in. Samen met haar leer ik mezelf beter kennen en de juiste keuzes en denkwijzen aannemen om het allerbeste uit mezelf te halen.

En als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet, dat kan natuurlijk ook…

Ik zou TE zeker in aanraden aan andere sporters. Het is super fijn en interessant om aan een coach gekoppeld te worden die buiten de sport staat die je zelf doet. Ook is het een erg fijne organisatie, die echt draait om het ondersteunen van de topsporter. Alles is ingericht om jou als sporter te helpen. Ik ben er in ieder geval erg blij mee!

Ben jij ook een talentvolle topsporter met zijn of haar vizier op de Spelen? Stuur dan een mailtje naar Bertram@TalentEmpowerment.nl en dan bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Send Us An Email - LocalListing X Webflow Template

Is je interesse gewekt? Heb je vragen?

Neem contact met ons op