TExperience: Ben Schwietert

TExperience: Ben Schwietert

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat zetten wij bovenaan onze website. En ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi als je dat zo leest. Dat wil iedereen wel.

Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans… Op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.

1. Oké Ben, op internet lezen we dat je in 2016 aan de Olympische Spelen in Rio deel hebt genomen, maar wat is nou iets dat wij nog niet van jou weten?
Sinds januari 2020 zwem ik in Slovenië voor PK Triglav Kranj.

2. Dan nog even terug naar die Olympische Spelen. Jij was als 19-jarig talent onderdeel van het 4x200meter estafette team. Kan je ons meer vertellen over jouw ervaringen op dat toernooi?
Het was een droom om voor Nederland op de OS uit te mogen komen. Ik kijk er heel goed op terug. Ik heb vooral genoten van de hele voorbereiding ernaartoe.

3. Inmiddels train en woon jij al enige tijd in Kranj, Slovenië. Kan je ons vertellen hoe je daar terecht bent gekomen en hoe jouw topsport leven er daar uit ziet?
Nadat ik had besloten om weg te gaan bij het HPC wilde ik graag in het buitenland gaan trainen. Ik kende een coach in Slovenië en wilde kijken wat er mogelijk was. Toen ik Kranj bezocht was de beslissing snel gemaakt om daar te gaan trainen. We trainen hier 9x per week en hebben daaromheen de kracht/landtrainingen. Verder studeer ik nog altijd aan de VU in Amsterdam  dat is voornamelijk online.

4. Naast dat jij actief bent als topsporter zit jij op maatschappelijk vlak ook niet stil. Op dit moment ben jij bezig met de master Financiële Econometrie aan de VU in Amsterdam. Wat zijn jouw maatschappelijke doelstellingen voor de komende jaren?
In eerste instantie wil ik deze master afmaken. Verder ben ik aan het kijken om nog een specialisatie binnen Econometrie en Operationele Research te doen.

5. Als atleet ben jij al een hele tijd aan Sporttop/TE verbonden. Jij wordt daarbij gecoacht door Casper Bouman. Kan je ons meer vertellen over jullie band en waar hij jou zoal mee helpt?
Casper spreek ik veel. We hebben voornamelijk contact over sportgerelateerde onderwerpen om het zwemmen heen.

6. En als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet, dat kan natuurlijk ook…

Een coach uit een andere sport kan erg veel bijdragen aangezien je veel vergelijkbare situaties tegenkomt. Een andere invalshoek kan dan heel waardevol zijn.

Send Us An Email - LocalListing X Webflow Template

Is je interesse gewekt? Heb je vragen?

Neem contact met ons op

We gebruiken cookies - Je kunt meer lezen over je opties in ons Privacybeleid.