Q&A x Selma x TE: Samen op weg naar Milaan

Q&A x Selma x TE: Samen op weg naar Milaan

De missie van Q&A zit in hun DNA: retail-bedrijven in staat stellen om elke dag beter te presteren. Daarom heeft Q&A al jarenlang een goede band met de Nederlandse topsport. Want daar geldt dezelfde wet: om de beste versie van jezelf te worden, moet je elke dag beter worden.

Door deze krachtige link tussen hun eigen missie en cultuur en de topsport werkt Q&A al jaren samen met diverse individuele topsporters, waaronder schaatster Dione Voskamp, atleet Liemarvin Bonevacia en de damestophockeylijn van hockeyclubs Schaerweide en Pinoké. Vanaf 2023 komt daar een nieuwe samenwerking bij: de samenwerking met TalentEmpowerment, met daarin als ambassadeur shorttrack-kampioen Selma Poutsma.

Q&A bestaat uit een team van retailexperts en is onderdeel van een internationaal netwerk van specialistische bureaus. Al meer dan 20 jaar helpt Q&A retailers, merken en toeleveranciers om elke dag beter te presteren. In een wereld die continu en steeds sneller aan het veranderen is door trends zoals digitalisering en internationalisering. Q&A is opgericht door Frank Quix, die nu nog steeds de dagelijkse leiding heeft over het bedrijf. Laurens Matla, co-founder van TalentEmpowerment: ‘Wij zijn continu op zoek naar bedrijven die samen met ons de win-win-win willen creëren. Voor de topsport, voor hun eigen bedrijf en voor de maatschappij. Met Q&A sluit er opnieuw een bepalende organisatie aan dat de topsport in hun DNA heeft zitten. Wij kijken ernaar uit om de aankomende jaren samen met Q&A talent in de topsport en in de retail-wereld te gaan empoweren.”

RB2Y69 Heerenveen, The Netherlands. 05th Jan, 2019. Shorttrack Dutch National Championships 1500m Selma Poutsma Credit: Orange Pictures vof/Alamy Live News

De kracht van topsport

Q&A weet wat er nodig is in de retail om voorop te blijven lopen. En dat de overeenkomsten met de topsport daarin ver reiken. Het vraagt een specifieke mind-set en cultuur om continu voorop te kunnen blijven lopen. Om elke dag beter te worden. En om een organisatie vorm te geven die in staat is om zichzelf aan te passen aan de continu veranderende omstandigheden. Om deze reden werkt Q&A al jaren met diverse topsporters samen en wordt de analogie met topsport vaak ingezet in programma’s en op events. Zo zette Q&A in samenwerking met TalentEmpowerment het afgelopen jaar al diverse keren topsporters of topcoaches in vanuit het netwerk van TE. Zo kwamen Olympisch hockeykampioenen Josine Koning, Marloes Keetels en Frédérique Matla vorig jaar bij de jaarlijkse Q&A Retail Experience langs, verzorgde shorttrack Bondscoach en Coach van het Jaar 2022 Jeroen Otter een bijdrage aan de Retail Executive Platform, en verzorgde Joost Leenders, Performance Coach bij onder andere Ajax en Jumbo Visma, een inspiratiesessie binnen een programma bij één van de klanten van Q&A. En er zit nog meer in het vat, met de Olympische Spelen in Parijs die er in 2024 aankomen.

Topsporters krijgen de kans bij Q&A

Topsporters zijn voor werkgevers niet de makkelijke werknemers om in dienst te nemen. Zeker niet als ze nog actief zijn. Topsporters zijn vaak weg voor toernooien, hebben wisselende trainingsschema’s of zijn überhaupt minder vaak beschikbaar. Om deze reden zijn veel bedrijven enthousiast om een topsporter aan te nemen, totdat ze horen welke secundaire arbeidsvoorwaarden daar inherent mee gepaard gaan. En dat is jammer, want juist voor topsporters is het van groot belang om tijdens de topsportcarrière zich ook maatschappelijk te blijven ontwikkelen, om zo het veelbesproken ‘zwarte gat’ aan het einde van je carrière te voorkomen. Dit doe je bijvoorbeeld door een studie te volgen, maar ook door bijvoorbeeld een stage of een parttime bijbaan. En dat is precies wat Q&A de topsporters die bij hen willen werken wél biedt. Zo werkt Maxime Kerstholt, sinds 2016 al aangesloten bij TalentEmpowerment, als sinds 2020 bij Q&A als Business Consultant. Natuurlijk parttime, en met flexibiliteit toen ze met het Nederlands Team mee mocht gaan trainen en toen ze geblesseerd raakte. ‘Q&A heeft mij de perfecte werkomgeving geboden om zowel mijn sportieve vaardigheden volledig te benutten als mij te ontwikkelen op maatschappelijk gebied. Het was een geweldige ervaring om de steun van mijn collega’s te voelen, wat niet vanzelfsprekend is in elke werkomgeving. Ik ben erg dankbaar voor de ondersteuning die ik heb gekregen vanuit Q&A en hoop dat meer topsporters in de toekomst de kans krijgen om de combinatie van sport en maatschappelijke betrokkenheid te ervaren’, aldus Maxime Kerstholt. En Maxime is al voorgegaan door bijvoorbeeld hockeykampioen Joyce Sombroek.

2E117G5 HEERENVEEN, THE NETHERLANDS – JANUARY 3: Selma Poutsma during the Dutch National Championships Allround Shorttrack at Thialf Icerink on January 3, 202

Shorttrack Kampioen Selma Poutsma wordt de ambassadeur in de samenwerking

Binnen de samenwerking tussen Q&A en TalentEmpowerment zal Selma Poutsma de ambassadeur worden. Selma Poutsma, nog maar 23 jaar oud, won recent op het WK in Seoul goud met de relay-dames en brons op de 500meter. Op de Olympische Spelen won ze ook al goud, na een galavoorstelling met hetzelfde relay-team. Selma, die bij TE wordt begeleid door oud-Holland8 roeier Merijn van Ooijen, heeft dus al veel gewonnen, maar ook nog heel veel te winnen. Zo wil ze zich op de individuele afstanden blijven ontwikkelen, meer constante tijden rijden en vaker op het podium eindigen. Ook persoonlijk wil ze nog stappen blijven zetten: ‘Naast het op dagelijkse basis verbeteren van mezelf op sport-technisch gebied, zie ik mijzelf ook graag elke dag groeien als persoon. TalentEmpowerment draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling door het aanbieden van een begeleidingsprogramma en het bieden van mooie kansen. Ik ben Q&A erg dankbaar voor het mede mogelijk maken hiervan, haar support en het vertrouwen in mij. Ik hoop de aankomende jaren samen veel mooie successen te behalen, zowel op als buiten de shorttrackbaan’. Frank Quix, oprichter en eigenaar van Q&A, kijkt met veel vertrouwen vooruit naar de samenwerking: “Het afgelopen jaar hebben we mooie projecten met TE mogen doen en nu met onze support aan Selma zetten we een volgende stap om een klein beetje bij te dragen aan haar Olympische droom.”

Send Us An Email - LocalListing X Webflow Template

Is je interesse gewekt? Heb je vragen?

Neem contact met ons op