ClubTE Member op het podium: Mennold Leijerzapf

ClubTE Member op het podium: Mennold Leijerzapf

In deze rubriek zetten we onze ClubTE-members op het podium. Waarom zijn ze member, hoe sportief zijn ze zelf en wat doen ze om het talent binnen hun eigen organisatie te empoweren? Deze editie Mennold Leijerzapf, CEO van internationale IT staffing specialist Vibe Group. En sportliefhebber met een topsportmentaliteit, dat wordt snel duidelijk.

Sport als kickstart van de dag
“Ik heb in mijn jeugd heel veel gesport. Toen ik zes was begon ik met schaatsen. In de zomer deed ik dan krachttraining, hardlopen en wielrennen. En uiteindelijk vond ik wielrennen leuker. Toen ik 14 was, ben ik gaan koersen. Ik zat in de selectie van Zuid-Holland en reed alle topklassiekers. Wielrennen was mijn sport.”

“Hoewel ik altijd wel ben blijven sporten was er tijdens het begin van mijn werkcarrière minder ruimte voor. Maar tegenwoordig heb ik weer het ritme gevonden om dagelijks te sporten. Ik sta er vroeg voor op. Dat kan een rondje van 40 minuten op de mountainbike zijn, of 20 minuten op de Tacx of krachttraining. Het is mijn kickstart van de dag. Het gaat me nu minder om de prestatie, maar om fit te zijn en de mentale ontspanning. Het helpt me om het hoofd rustig te houden en daarmee in mijn werk het overzicht te bewaren. Als ik niet zou sporten, zou ik veel minder effectief zijn.. Je voelt je veel fitter en mentaal sterker.”

Vibe Group speelt Champions League
“Sport speelt op verschillende manieren een grote rol bij  Vibe Group. Allereerst: wij hebben en ambiëren een topsportcultuur. Topsport draait namelijk om het maximale uit jezelf te halen en dat is ook wat wij willen. Dat begint al bij de sollicitatie. Als je Champions League wil spelen, moet je bij ons zijn. Wij willen een topsportklimaat. Dat betekent dat alles picobello is geregeld, maar het gaat er wel scherp aan toe. En met maar één doel: hoe kunnen wij winnen. Wil je gewoon leuk een balletje trappen? Prima, maar dan ben je geen ‘speler’ bij ons.”

“Daarnaast zit sport ook in onze cultuur, we stimuleren het om daadwerkelijk te gaan sporten. Er zijn voorbeelden genoeg. Zo zit er bij ons kantoor een gym. Wij faciliteren dat onze medewerkers daar heen kunnen. Tijdens de lunch zie je veel mensen daar trainen. Maar er staat veel meer op onze sportkalender: er zijn bedrijfshockey- en voetbaltoernooien, mensen boksen met elkaar, er worden gezamenlijk Mud Masters gedaan. En een paar weken terug, liep een man of 30 de hele of halve marathon van Amsterdam. Allemaal in een Vibe shirt.”

Lifelong learning
“Als je een topsportcultuur nastreeft, is het empoweren van talent heel belangrijk. Dat begint bij het aannemen. Je wil de meest talentvolle en ambitieuze mensen aan je binden. Dat betekent transparant zijn aan de poort. Je trekt dan aan wie je bent en stoot af wie je niet bent. Als ze eenmaal binnen zijn, begint het ‘lifelong learning’. Daar geloven we heilig in. Je kunt hier de vergelijking met sport trekken. Als je Olympisch Spelen wilt halen, zul je moeten blijven trainen. Ook ikzelf blijf trainingen volgen. Sowieso voor mezelf als inspiratie en ideeën. Maar we laten ook zien dat, ongeacht op welk niveau je zit, dat blijven leren en ontwikkelen heel belangrijk is."

“Het leertraject begint met een ‘welcome to Vibe’ 3-daagse. Nieuwe medewerkers gaan door allerlei programma’s heen. Daarop volgt een ‘impact journey’. Dat is een trainingsprogramma van 28 modules voor de eerst 7 maanden. Tegelijkertijd is er heel veel training door de managers, coaching on the job. Voor elke stap die een medewerker maakt, is er weer een nieuw trainingsprogramma. Lifelong learning dus.”

Het moet wel leuk blijven?!
“Onze grootste uitdaging is het vinden van de mensen die heel graag willen. Nederland is een land van ‘het moet wel leuk blijven’. Een topsportmentaliteit is toch anders. Dat wil niet zeggen dat we geen leuk bedrijf zijn, want dat zijn we wel degelijk. Maar alleen voor de mensen die heel graag willen. Anders haken mensen af. Er worden aan de ene kant echt resultaten verwacht, aan de andere kant wordt er heel goed voor de mensen gezorgd. Niet alleen door trainingen, maar ook in andere randvoorwaarden. We doen heel veel voor mensen. Onder andere maandelijkse lunches, wekelijkse borrels, twee keer per jaar incentive trips naar bijvoorbeeld IJsland, Zuid-Afrika, Lapland. Dat krijgen ze niet voor niks, daar moeten ze wel wat voor doen.”

Big Hairy Audacious Goal (BHAG)
“Zo’n 7 jaar geleden hebben we een BHAG opgesteld, Big Hairy Audacious Goal..Een doel waarvan je vooraf niet weet hoe je dat in hemelsnaam gaat halen. We hebben toen gezegd dat we 2525 medewerkers willen hebben in 2025. Er zijn nu zo’n 2000 mensen aan het werk bij ons. Het lijkt erop dat we dit kunnen gaan halen. Wanneer we dit gehaald hebben, komt er een nieuwe BHAG voor de komende 10 jaar.”

De connectie tussen Vibe Group en Club TalentEmpowerment
“De belangrijkste link tussen TE en ons is natuurlijk de sport, dat past heel goed. Wat TE probeert te doen met het inzetten van talent, dat sluit naadloos aan bij wat wij doen. We nemen over het algemeen geen ervaren professionals aan, maar gaan op zoek naar jong talent dat nog volledig ontwikkeld kan worden. Onze organisatie is een zogeheten meritocratie. Dat houdt in dat je op basis van je kennis en kunde groeit in je functie, en niet op basis van hoe lang je bij ons werkt."

"Net als met sport kom je talenten tegen die heel snel door kunnen groeien. Dat proberen we enorm te stimuleren. Het is niet politiek, maar heel transparant. Net als topsport, heel eerlijk. Als het niet goed gaat, moet je naar jezelf kijken. De focus ligt heel erg op talent.”

Talent empowerment met een topsportelement, dat is een perfecte match met ons DNA en wat wij belangrijk vinden. De zaken waar je tegenaan loopt met topsport, is inherent aan ons bedrijf. In het begin heb je tegenslagen. Dan kan je stoppen, maar je learning curve zit in jezelf weer oppakken en doorgaan. En uiteindelijk krijg je tractie en komt het goed. In topsport verlies je ook meer dan dat je wint. Het vereist veel dedication. In topsport, maar bij ons ook."

Scipio Houtman

“Waar voor ons dus de meerwaarde van de samenwerking met TE zit, is de inspiratie vanuit de topsport. Dit zetten we in bij bijvoorbeeld lunchclubs of Exceptional Achievers Day. Topsporters en topcoaches komen langs om de jonge Vibers te inspireren en te motiveren. Daarnaast doen we sportactiviteiten met topsporters als onderdeel van het sportprogramma.”

“Zeiler Scipio Houtman is onze ambassadeur. Dat is geen toeval. We geloven in zijn talent, maar er zijn meer gelijkenissen. Veel mensen binnen ons bedrijf hebben dezelfde leeftijd en Scipio wil de top bereiken."

Net zoals wij ook de top willen bereiken op onze expertise. En dat is heel herkenbaar. En Scipio heeft ook de bravoure die bij de Vibe Group past. Dat is mooi om te zien.”

Kader
Als internationale IT-staffing and consulting organisatie verbindt Vibe Group de ambitieuze uitdagers aan hoogopgeleide IT-professionals. Samen creëren zij de toekomst van IT.

Send Us An Email - LocalListing X Webflow Template

Is je interesse gewekt? Heb je vragen?

Neem contact met ons op