ClubTE Member op het podium: Anouk Pruijn

ClubTE Member op het podium: Anouk Pruijn

In deze rubriek zetten we onze ClubTE-members op het podium. Waarom zijn ze member, hoe sportief zijn ze zelf en wat doen ze om het talent binnen hun eigen organisatie te empoweren? Deze editie Anouk Pruijn, project- & curriculum manager van EVG Start. Waar Club TalentEmpowerment zich richt op sporttalent doet EVG Start dat met talent in het bedrijfsleven.

Sport als uitlaatklep en respect voor de minder ‘talented ones’

“Vanaf mijn 19e ben ik de wereld ingetrokken en heb ik op veel plekken gewoond en gewerkt.” We interviewen haar terwijl zij in Panama zit waar ze haar vriend heeft ontmoet. “Dat maakt het leuker om sporten als surfen te proberen. Dat kan in Nederland wel, maar is toch wat ingewikkelder. Ik heb sport pas later ontdekt en vind het leuk om van alles te proberen. Het is een uitlaatklep om even nergens aan te denken. Daarom doe ik ook graag yoga, daar heb ik zelfs een opleiding voor gevolgd.”

“Bij sport kijk ik graag naar de mensen waarvoor het niet zo vanzelfsprekend is. De minder ‘talented ones’. Wat professioneel surfster Bethany Hamilton doet, vind ik daarom heel fascinerend. Zij is door een haaiaanval haar linkerarm verloren, maar keerde terug op het hoogste niveau. Dan denk ik ‘wat is jouw excuus’. Iemand die alles tegen heeft en zich met talent, hard werken en de juiste mindset terugknokt. Supervet.”

Talenten de beste versie van zichzelf laten worden

Anouk werkt als freelance projectmanager bij EVG Start. Zij selecteren, begeleiden en ontwikkelen digitaal toptalent om uiteindelijk bij een opdrachtgever in dienst te komen. “Ik zorg ervoor dat het curriculum voor de trainees er goed uitziet. Voordat zij beginnen met het programma doorlopen ze allemaal eerst de Academy. Dat is een vast project wat ik vier keer per jaarorganiseer.”

“We helpen talenten die net afgestudeerd zijn op een HBO of universiteit en de brug zoeken tussen studeren en werken. Welke studie ze gedaan hebben is niet belangrijk, als ze maar de drive hebben om te groeien en te leren. Ze worden getraind, gecoacht en opgeleid. Ons doel is mensen alles uit zichzelf te laten halen. Dat vinden we belangrijk en leuk. We helpen ze te onderzoeken naar wat voor functie past bij wat voor organisatie. We  plaatsen ze  vervolgens  in een opdracht bij onze opdrachtgevers om daar later in vaste dienst te gaan.”

“De leercurve is belangrijk. We laten niets aan een toeval over. Net zoals bij een topsporter de coach belangrijk is, is dat bij ons de mentor. Die haalt de juiste dingen eruit om jou te prikkelen en doelen op te stellen."

"Zelf heb ik het traineeship ook gevolgd, dus begrijp ik hoe het is om net afgestudeerd en zoekende te zijn. Je wil wel werken, maar weet niet zo goed hoe. Ik krijg er veel energie van dat ik hen daar nu in mag begeleiden.”

Sport als verbinding

EVG Start is een sportieve organisatie. “We werken met jonge, ambitieuze mensen waarvoor we sport inzetten voor de ontspanning, maar ook voor de verbinding. Onze talenten werken op allemaal andere plekken en hebben elke maand een terugkomdag. Die begint altijd met een sportactiviteit. Zo hebben we een keer een schermclinic met David van Nunen gedaan samen met Club TalentEmpowerment. Maar we gaan ook bowlen, verzin het maar. Sport is een logisch onderdeel van het programma. Maar ook buiten het programma. Er ontstaan organisch groepjes om te gaan hardlopen en te gaan fietsen.”

Kennis vs. kwaliteit

“Wij geloven dat presteren op je werk veel meer is dan alleen resultaat halen. En meer dan alleen talent. Net als sporters hebben ook onze trainees goede voeding nodig, slaap en mentale weerbaarheid. En de juiste mindset. Het is de hele context. Daar helpen we onze trainees mee. Dat houdt in dat ze gementord worden, trainingen krijgen op het gebied van persoonlijk leiderschap en timemanagement bijvoorbeeld. Ze moeten begrijpen welke invloed je als persoon hebt om die prestaties weg te zetten.”

“Veel bedrijven durven niet te investeren in ontwikkeling van talent. En al zeker niet in de mate waarin wij denken dat nodig is. Behalve te kijken naar kennis, kun je ook kijken naar kwaliteiten die iemand nodig heeft. Die kennis komt dan wel."

"Wij zoeken mensen die de uitdaging aan willen en kunnen gaan. Durf je als bedrijf los te laten dat je per se iemand met bepaalde kennis of vaardigheden nodig hebt? Wil je met een jong talent aan de slag die begeleid wordt, die er zin in heeft en potentie heeft? Dat is voor bedrijven soms een uitdaging.”

Persoonlijke missie

“Oprichter van EVG Start Karel van Gool is zelf als schoolverlater ooit zonder diploma gaan werken. Hij kreeg een goede mentor en daarmee maakte hij een plan. Hoe gaan we er alles uithalen? Je hebt talent, maar niet het papiertje. Dat heeft hem zo geholpen dat hij de missie heeft om jonge talenten te begeleiden om het beste van zichzelf te laten zien. Hij begon met detacheren, maar zag bedrijven struggelen om jonge talenten aan zich te binden. Daar is hij op ingesprongen. Hij laat talenten zien wat ze kunnen en bedrijven wat je met talenten kan. Vanuit een persoonlijke missie.”

“Wij zijn gelukkig als er succesvolle alumni zijn met een impactvolle carrière. Het streven is om in 2028 de mijlpaal van 500 succesvolle alumni te hebben. En wat zij hebben geleerd weer door kunnen geven aan een nieuwe generatie.”

EVG en Club TalentEmpowerment

In de begeleiding van toptalent, daar zit onder andere de overeenkomst met Club TalentEmpowerment. “We doen eigenlijk hetzelfde. ClubTE voor sporters, wij voor talent in het bedrijfsleven.”

“De schermclinic werd al eerder genoemd, maar we hebben meer samen gedaan. De inspiratiesessie van Gijs van Helvoort (performance coach van Visma Lease a bike en FC Twente) maakte veel indruk. En we hebben nog een sessie op het programma staan waar muziektalent centraal staat. We gaan een eigen nummer maken. En na de zomer gaan we onder leiding van Sven Roosen een meerkamp doen.”

“Onze talenten spreekt sporttalent heel erg aan, er zijn veel overeenkomsten. Het is dezelfde leeftijdsgroep die zich herkennen in de levensfase waarin ze zitten. Tegelijkertijd ondersteunen we een mooi initiatief.”

EVG Samen bouwen met toptalent

Zonder instroom van jong talent kun je als bedrijf niet meer meekomen, laat staan toonaangevend zijn. Maar waar vind je die ambitieuze talenten? En als je ze al kunt vinden, hoe houd je ze aan boord?

EVG Start selecteert, begeleidt en ontwikkelt toptalent. Wij doen niet aan vluchtige plaatsingen, maar gaan samen met onze partners op zoek naar een functie waarin het talent zich optimaal kan ontwikkelen. Persoonlijke competenties en ambitie vinden we belangrijker dan studierichting. Daarom matchen we op persoonlijkheid en bedrijfscultuur. Zo zorgen we er samen voor dat digitaal talent blijvende impact maakt!

Het meest persoonlijke traineeship van Nederland.  Jongeren die niet zo goed weten wat ze willen worden, of hoe ze daar moeten komen, bieden we hulp en begeleiding in hun potentie. Ze volgen onze Academy, waarin ze ontdekken wie ze professioneel gezien zijnt. Met die kennis matchen matchen we ze aan  onze opdrachtgevers zoals KLM, ABN-Amro of Feenstra. Wij gaan op zoek naar de beste match. Studie en achtergrond is niet zo belangrijk, meer waar je naartoe kan groeien. Wij begeleiden je. Ook met een wekelijkse mentor.

Send Us An Email - LocalListing X Webflow Template

Is je interesse gewekt? Heb je vragen?

Neem contact met ons op